Panouri Publicitare

Locatiile publicitare outdoor au oferit intotdeauna un suport important pentru comunicarea mesajelor. Rolul unei campanii Out Of Home (OOH) Advertising se modifica insa in functie de perioada istorica si modul de viata al oamenilor.

Desi functia de baza a publicitatii outdoor ramane expunerea unui mesaj vizual, strategiile de comunicare de astazi implica elemente noi.

O simpla expunere a unei marci pe un panou publicitar montat pe un drum cu trafic ridicat si segmentare corecta poate insemna o campanie outdoor reusita.

Exemple de segmentare media cu ajutorul diferitelor suporturi OOH:
* Panourile publicitare montate pe autostrada sau intrarile / iesirile din marile orase
* Publicitatea stradala din jurul caminelor studentesti
* Spatiile publicitare din anumite statii de metrou / autobuz

%Fabrica de print Iasi%
%Fabrica de print Iasi%
%Fabrica de print Iasi%
%Fabrica de print Iasi%
%Fabrica de print Iasi%
%Fabrica de print Iasi%
%Fabrica de print Iasi%
%Fabrica de print Iasi%
%Fabrica de print Iasi%

De ce sa alegi panourile publicitare?

Există mai multe motive pentru a alege panourile publicitare ca parte a strategiei tale de marketing. Iată câteva dintre beneficiile lor:

 • Vizibilitate maximă: Panourile publicitare sunt amplasate în zone strategice, cum ar fi lângă drumuri principale, intersecții aglomerate sau în locații de interes public. Aceasta le conferă o vizibilitate maximă și îți permite să ajungi la un număr mare de oameni într-un timp scurt. Panourile publicitare pot atrage atenția chiar și în mijlocul traficului intens și pot transmite mesajul tău publicitar într-un mod impactant.

 • Impact vizual puternic: Datorită dimensiunii mari și a graficii bine realizate, panourile publicitare oferă un impact vizual puternic. Mesajul tău publicitar poate fi reprezentat în mod clar și atractiv, captând atenția trecătorilor și creând o impresie puternică. O imagine sau un text vizibil și ușor de înțeles poate rămâne în mintea oamenilor pentru o perioadă mai lungă de timp.

 • Targetare geografică: Panourile publicitare pot fi plasate strategic în locații specifice, permițându-ți să-ți direcționezi mesajul publicitar către o anumită zonă geografică sau către un public țintă specific. Aceasta îți permite să te adresezi direct audienței relevante și să-ți maximizezi impactul într-un anumit segment de piață.

 • Durabilitate și expunere pe termen lung: Panourile publicitare sunt construite din materiale rezistente și pot rezista condițiilor meteo variate, cum ar fi ploaia, vântul sau soarele intens. Acest lucru înseamnă că mesajul tău publicitar este expus în mod constant pe parcursul zilei, săptămânii sau chiar lunilor, oferind o expunere pe termen lung și creând o memorabilitate mai mare în rândul publicului.

 • Potrivite pentru diverse industrii: Panourile publicitare pot fi utilizate în diverse industrii și pentru diferite tipuri de afaceri. Indiferent dacă ai un magazin local, o companie de servicii sau un eveniment special, panourile publicitare pot fi adaptate pentru a-ți îndeplini nevoile specifice. Acestea pot fi personalizate cu informații despre produse, servicii, evenimente sau oferte speciale.

 • Rezultate măsurabile: În funcție de amplasarea panourilor publicitare, poți măsura rezultatele campaniei tale prin observarea traficului și a vizitelor generate de mesajul tău publicitar. Aceasta îți permite să evaluezi eficacitatea campaniei și să ajustezi strategia pentru a obține rezultate mai bune în viitor.

  Panourile publicitare pot fi un instrument eficient de promovare și de creștere a vizibilității brandului tău. Ele oferă un impact vizual puternic, o expunere maximă și pot fi personalizate pentru a se potrivi nevoilor tale specifice. Prin alegerea panourilor publicitare, poți crea o prezență puternică pe piață și poți atrage atenția publicului țintă într-un mod eficient și memorabil.

Cum se confectioneaza panouri publicitare indoor?

Procesul de fabricație a unui panou publicitar poate varia în funcție de specificațiile și materialele utilizate. Totuși, în general, iată pașii principali implicați în confecționarea unui panou publicitar:

 • Proiectare și grafică: Primul pas este crearea designului grafic al panoului publicitar. Acesta poate fi realizat de un designer grafic sau de către echipa ta internă de design. Este important să se ia în considerare elemente precum logo-ul companiei, mesajul dorit și culorile brandului.

 • Alegerea materialelor: După proiectare, se aleg materialele potrivite pentru panou. Acestea pot include diverse tipuri de panouri, cum ar fi panouri din plastic, metal sau lemn, în funcție de preferințele și necesitățile tale. Este important să se țină cont de rezistența materialelor la intemperii și durabilitatea lor pe termen lung.

 • Prelucrarea materialelor: Materialele sunt tăiate și prelucrate conform dimensiunilor și formei dorite pentru panou. Acest proces poate implica utilizarea de echipamente și scule speciale pentru a realiza tăieturi precise și a obține forma dorită.

 • Imprimarea graficii: După ce materialele sunt pregătite, urmează etapa de imprimare a graficii pe panou. Acest lucru poate fi realizat prin tehnici de print digital sau serigrafie, în funcție de complexitatea designului și cerințele proiectului. Este important să se utilizeze echipamente și cerneală de înaltă calitate pentru a obține o calitate optimă a imprimării.

 • Asamblarea și finisarea: După ce grafica este imprimată, panoul este asamblat. Acest proces implică adăugarea elementelor de fixare, cum ar fi suporturile sau sistemele de prindere, pentru a putea fi amplasat și expus în mod corespunzător. Se poate aplica și un strat de protecție, cum ar fi un lac transparent, pentru a proteja imprimarea de factorii externi.

 • Instalare și amplasare: Ultimul pas este instalarea și amplasarea panoului publicitar în locația dorită. Acest lucru poate fi realizat de către echipa ta internă sau prin implicarea unor specialiști în instalare. Se asigură că panoul este amplasat într-o poziție vizibilă și sigură, respectând reglementările și cerințele locale.

  Este important să colaborezi cu furnizori de încredere și să te asiguri că procesul de fabricație respectă standardele de calitate și siguranță. Alegerea unei echipe profesionale pentru confecționarea panoului publicitar poate asigura un rezultat final de înaltă calitate și impactant.

Panouri publicitare iasi – tipuri de panouri publicitare – panouri publicitare outdoor.

Unde poti gasi un sitem spider?

  Panourile publicitare sunt structuri mari și vizibile utilizate pentru a afișa mesaje publicitare sau de promovare în spații exterioare. Acestea pot fi văzute în apropierea drumurilor, în zonele urbane sau în locații strategice, și au rolul de a atrage atenția publicului țintă și de a transmite un mesaj clar și eficient. Iată câteva aspecte importante despre panourile publicitare:

 • Dimensiune și vizibilitate: Panourile publicitare sunt create în dimensiuni mari pentru a fi vizibile de la distanță și pentru a atrage atenția. Acestea pot varia de la panouri mai mici, de câțiva metri pătrați, până la panouri imense, de zeci sau chiar sute de metri pătrați.

 • Materiale și structură: Panourile publicitare pot fi fabricate din diferite materiale, precum panouri metalice, panouri din plastic, panouri din vinil sau materiale compozite. Acestea sunt construite într-o structură solidă și rezistentă pentru a face față condițiilor meteo și pentru a asigura stabilitatea pe termen lung.

 • Imprimare și grafică: Mesajele publicitare sau grafica afișată pe panourile publicitare sunt imprimat utilizând tehnici de imprimare de înaltă calitate, cum ar fi printul digital. Acest lucru permite o reprezentare clară a imaginilor, textelor și graficelor, asigurând o vizualizare ușoară și impactantă.

 • Amplasare strategică: Panourile publicitare sunt amplasate în locații strategice pentru a ajunge la publicul țintă. Acestea pot fi poziționate pe marginea drumurilor principale, în zone cu trafic intens, în apropierea clădirilor comerciale sau în locații de interes public. Amplasarea corectă joacă un rol crucial în eficiența campaniilor publicitare.
 • Durabilitate și întreținere: Panourile publicitare sunt concepute pentru a fi durabile și rezistente în condițiile meteo și în fața factorilor externi, cum ar fi ploaia, vântul sau expunerea la soare. În plus, acestea pot fi ușor de întreținut și curățat pentru a menține aspectul și vizibilitatea optimă pe termen lung.

  Panourile publicitare reprezintă o modalitate eficientă și vizuală de a transmite mesaje publicitare către un public larg. Ele oferă o expunere maximă și pot fi parte integrantă a unei campanii publicitare eficiente și bine plasate.

Panourile publicitare sunt un mijloc popular de a transmite mesaje publice și comerciale, beneficiind de o serie de avantaje care le fac atractive pentru campaniile de publicitate. Iată câteva dintre avantajele panourilor publicitare:

 1. Vizibilitate Mare:

  • Avantaj: Panourile publicitare sunt amplasate în locuri strategice, cum ar fi intersecții aglomerate sau zone cu trafic intens, oferind o vizibilitate mare și o expunere extinsă.
 2. Expoziție Continuă:

  • Avantaj: Panourile publicitare sunt expuse publicului 24/7, furnizând o prezență constantă și menținând vizibilitatea brandului în diferite condiții de iluminare și vreme.
 3. Targetare Geografică:

  • Avantaj: Panourile publicitare pot fi plasate în locații specifice pentru a atinge un anumit public-țintă, contribuind la targetarea geografică și la creșterea eficacității campaniei.
 4. Impresii Ridicate:

  • Avantaj: Datorită poziționării lor strategice, panourile publicitare au potențialul de a genera un număr mare de impresii în rândul consumatorilor, crescând gradul de conștientizare.
 5. Costuri Relative Reduse pe Impresie:

  • Avantaj: Raportul cost-eficiență al panourilor publicitare este adesea atractiv, mai ales când se compară costurile pe impresie cu alte medii publicitare.
 6. Repetiție și Rememorare:

  • Avantaj: Datorită expunerii continue, panourile publicitare contribuie la repetiția mesajului și la consolidarea memoriei consumatorilor în ceea ce privește brandul sau produsul promovat.
 7. Creativitate și Design Impactant:

  • Avantaj: Design-ul mare și vizibil al panourilor publicitare oferă o platformă pentru creativitate și mesaje impactante, captând atenția în mod eficient.
 8. Flexibilitate în Design și Format:

  • Avantaj: Panourile publicitare pot avea diverse dimensiuni și formate, oferind flexibilitate în design pentru a se potrivi cu cerințele și obiectivele specifice ale campaniei.
 9. Suport pentru Campanii Multi-Canal:

  • Avantaj: Panourile publicitare pot fi integrate în strategii de marketing multi-canal, sprijinind coerența mesajului în diverse medii și canale de comunicare.
 10. Durabilitate și Rezistență la Intemperii:

  • Avantaj: Panourile publicitare sunt construite pentru a rezista la condiții meteorologice variate, fiind durabile și menținându-și calitatea pe termen lung.
 11. Posibilitatea de Iluminare:

  • Avantaj: Panourile publicitare pot fi iluminate, ceea ce le face vizibile și pe timp de noapte, mărește impactul vizual și contribuie la creșterea conștientizării.
 12. Eficient în Targetarea Publicului Local:

  • Avantaj: Pentru afacerile locale, panourile publicitare pot fi extrem de eficiente în atingerea publicului din zonă și încurajarea acestuia să viziteze un anumit loc sau să facă cumpărături locale.

Este important să se țină cont de specificul publicului țintă, obiectivele campaniei și mediul în care vor fi amplasate panourile publicitare pentru a maximiza beneficiile acestora.

Vizibilitatea mare este unul dintre principalele avantaje ale panourilor publicitare, iar acest aspect contribuie semnificativ la eficacitatea lor în cadrul unei campanii publicitare. Iată câteva elemente care evidențiază vizibilitatea mare a panourilor publicitare:

 1. Amplasare Strategică:

  • Contribuție la Vizibilitate: Panourile publicitare sunt adesea plasate în locații strategice, cum ar fi intersecții aglomerate, artere principale sau zone cu trafic intens, pentru a maximiza expunerea la public.
 2. Expunere Continuă 24/7:

  • Impact Asupra Vizibilității: Panourile publicitare sunt vizibile pe tot parcursul zilei și al nopții, oferind expunere continuă la public, indiferent de momentul zilei sau condițiile de iluminare.
 3. Dimensiuni Mari și Design Impactant:

  • Impact Vizual: Dimensiunile mari ale panourilor publicitare și design-ul lor impactant contribuie la vizibilitatea ridicată, atrăgând atenția consumatorilor și creând un impact puternic.
 4. În Zone de Interes Public:

  • Maximizarea Vizibilității: Panourile publicitare sunt adesea plasate în zone de interes public, cum ar fi zonele comerciale sau de agrement, pentru a maximiza vizibilitatea și pentru a atrage atenția potențialilor clienți.
 5. Suport pentru Mesaje Simplificate:

  • Eficiență în Transmiterea Mesajului: Vizibilitatea este sporită atunci când mesajele sunt simplificate și ușor de înțeles, având un impact imediat în timpul scurtei perioade de timp în care sunt percepute.
 6. Contrast și Culori Atrăgătoare:

  • Elemente Vizuale Puternice: Utilizarea contrastului și a culorilor atrăgătoare sporește vizibilitatea panourilor publicitare, făcându-le ușor de observat chiar și în medii aglomerate.
 7. Iluminare pentru Vizibilitate Nocturnă:

  • Continuitate a Impactului: Panourile publicitare iluminate asigură vizibilitate și impact și pe timp de noapte, asigurând continuitatea mesajului și a conștientizării brandului.
 8. Folosirea de Elemente 3D sau Tehnologii Interactive:

  • Atracție Vizuală Suplimentară: Elementele 3D, tehnologiile interactive sau alte inovații pot crește atractivitatea și vizibilitatea panourilor publicitare, captând atenția într-un mod inedit.
 9. Reprezentare Clară a Brandului și Mesajului:

  • Claritatea în Comunicare: Panourile publicitare cu un design clar și mesaje concise oferă vizibilitate crescută, asigurând o înțelegere rapidă și eficientă a informațiilor transmise.
 10. Folosirea Spațiului Vertical:

  • Maximizarea Impactului Vizual: Amplasarea panourilor publicitare pe spații verticale, precum turnuri publicitare, contribuie la maximizarea impactului vizual, fiind ușor de observat din distanță.
 11. Integrarea în Peisaj Urban:

  • Armonizarea cu Mediu: Panourile publicitare sunt adesea integrate în peisajul urban pentru a armoniza cu mediul înconjurător, dar și pentru a se distinge și a atrage atenția.
 12. Campanii Tematice sau Seasonal:

  • Atracție Vizuală Suplimentară: Campaniile tematice sau sezoniere pot atrage atenția prin schimbări periodice ale design-ului, contribuind la menținerea vizibilității.

Vizibilitatea mare a panourilor publicitare joacă un rol crucial în succesul unei campanii, asigurând că mesajul este receptat și amintește de brand în rândul publicului-țintă.

Panourile publicitare sunt concepute pentru a genera un număr mare de impresii în rândul publicului, având potențialul de a atinge o audiență largă. Iată câteva aspecte care contribuie la generarea de impresii ridicate cu ajutorul panourilor publicitare:

 1. Amplasare Strategică:

  • Atrage Atentia Publicului: Plasarea panourilor publicitare în locuri cu trafic intens, cum ar fi intersecții aglomerate sau artere principale, crește șansele de a atrage atenția unui număr mare de persoane.
 2. Trafic Aglomerat și Zone Comerciale:

  • Expunere Ridicată: Amplasarea în zone cu trafic intens, cum ar fi aproape de centre comerciale, mall-uri sau districte de afaceri, crește expunerea la un număr mare de oameni.
 3. Dimensiuni Vizibile și Impactante:

  • Atracție Vizuală: Dimensiunile mari ale panourilor publicitare și design-ul impactant contribuie la vizibilitatea ridicată, atrăgând atenția în mod eficient.
 4. Iluminare pentru Vizibilitate Pe Timp de Noapte:

  • Impact Continuu: Panourile iluminate asigură o vizibilitate și pe timp de noapte, oferind un impact continuu și posibilitatea de a fi observate în orice moment al zilei.
 5. Rotirea și Actualizarea Imaginilor:

  • Atrage Atentia în Mod Constant: Rotirea periodică a imaginilor sau actualizarea mesajelor menține proaspătătura campaniei și atrage în mod constant atenția, generând impresii repetate.
 6. Durată Mare de Expunere:

  • Ține Publicul Pe Loc: Panourile publicitare oferă o durată mare de expunere, având potențialul de a fi văzute în timp ce oamenii stau în trafic sau se deplasează prin zonele aglomerate.
 7. Frecvență în Zone Strategice:

  • Repetiție a Mesajului: Plasarea panourilor publicitare în zone strategice și frecventate permite repetiția mesajului, contribuind la consolidarea memoriei și conștientizării.
 8. Inovare Tehnologică:

  • Atracție Prin Inovație: Utilizarea tehnologiei, cum ar fi panouri digitale sau interactive, atrage atenția publicului și creează impresii ridicate datorită caracterului inovator.
 9. Evenimente Speciale și Lansări:

  • Sărbători și Evenimente: În timpul evenimentelor speciale, sărbătorilor sau lansărilor, panourile publicitare pot atrage un număr mare de priviri și pot crea impresii semnificative.
 10. Campanii Tematice și Sezoniere:

  • Atracție prin Variație: Campaniile tematice sau sezoniere pot varia periodic design-ul, menținând interesul publicului și generând impresii ridicate.
 11. Social Media și Shareability:

  • Viralitate Online: Imaginile cu panourile publicitare pot fi partajate pe platforme de socializare, sporind impactul și generând impresii suplimentare online.
 12. Targetare Demografică:

  • Atingerea Publicului-Țintă: Amplasarea panourilor în locuri frecventate de un public-țintă specific poate genera impresii mai relevante și eficiente.

Prin planificarea atentă a locațiilor, a design-ului și a strategiei de afișare, panourile publicitare pot să aducă un număr semnificativ de impresii și să contribuie la creșterea gradului de conștientizare în rândul publicului țintă.

Panourile publicitare sunt eficiente în targetarea publicului local, oferind o serie de avantaje care pot fi utile pentru afacerile cu orientare locală. Iată câteva aspecte care evidențiază eficiența panourilor publicitare în targetarea publicului local:

 1. Localizare Strategică:

  • Relevanță Geografică: Plasarea panourilor publicitare în locații cheie din comunitate sau în apropierea afacerii contribuie la relevanța geografică și atrage atenția publicului local.
 2. Promovarea Evenimentelor Locale:

  • Sustinerea Comunității: Panourile publicitare pot fi utilizate pentru a promova evenimente locale, campanii caritabile sau alte inițiative care sprijină comunitatea, construind legături emoționale cu publicul local.
 3. Afiliere cu Atracții Locale:

  • Asociere Cu Puncte de Interes: Plasarea panourilor publicitare în apropierea atracțiilor turistice, zonelor de agrement sau a altor puncte de interes local consolidează prezența brandului în comunitate.
 4. Promovarea Ofertelor Speciale pentru Locuitorii Locali:

  • Avantaje Exclusive: Panourile pot fi folosite pentru a promova oferte speciale sau reduceri dedicate exclusiv locuitorilor locali, stimulând implicarea și sprijinul comunității.
 5. Crearea Conștientizării Locale:

  • Consolidarea Identității Locale: Panourile publicitare pot contribui la crearea unei identități locale pentru afacere, susținând o prezență solidă în comunitate și consolidând conștientizarea brandului la nivel local.
 6. Anunțuri pentru Evenimente Locale:

  • Informarea Despre Evenimente: Panourile publicitare pot fi utilizate pentru a informa comunitatea despre evenimente locale, cum ar fi deschideri de magazine, lansări de produse sau inaugurări.

Prin strategii bine gândite și o abordare adaptată specificului comunității, panourile publicitare pot deveni un instrument puternic pentru a atinge și interacționa cu publicul local.

Panouri publicitare
Panouri publicitare
Panouri publicitare
Panouri publicitare
Panouri publicitare
Panouri publicitare
Panouri publicitare
Panouri publicitare
Panouri publicitare
Panouri publicitare
Panouri publicitare
Panouri publicitare
Panouri publicitare
Panouri publicitare
Panouri publicitare
Panouri publicitare
×